Foglalás
Foglalás

Ludwighaus

A magyar határtól 530 km-re a Kitzbüheli Alpokban fekszik egy gyönyörű falucska, amelyet úgy hívnak, hogy Neukirchen am Grossvenediger.  Bármelyik évszakban remek kikapcsolódási lehetőségeket tartogat a környék az ide érkezők számára. A falu főutcájában található a Ludwighaus, amely Fortuna SC Sí egyesület sportszállásaként üzemel, és egész évben várja a vendégeket, a síszezonban a síelőket, síszezonon kívül pedig a túrázókat.

A folyamatosan megújuló Luwighaus-ban 12 szoba található, amiben összesen 50 vendég elhelyezésére van lehetőség. Az összkomfortos (fürdőszobás) szobák többnyire erkélyesek, pazar kilátással a település fölé tornyosuló hegyekre, melynek legmagasabb pontja az örök hóhatár felett lévő 3.662 m magas Großvenediger, Ausztria 4-ik legmagasabb csúcsa.

A ház földszintjén recepció, konyha és étkező/közösségi terem ad lehetőséget társasági élet kialakítására.

A ház alagsorban pihennek az ingyenesen igénybe vehető kerékpárok és szánkók. Szintén itt, a legalsó szinten található egy külön bejáratú éjszakai bár, amely remek szórakozást nyújt a túrázásban, síelésben megfáradt, kikapcsolódásra vágyó vendégeinknek.

A Ludwighaus-t elsősorban fiatal baráti társaságoknak, iskolai csoportoknak ajánljuk.

A ház földszintjén recepció, konyha és étkező/közösségi terem ad lehetőséget társasági élet kialakítására.

Közelünkben a Krimml vízesés szolgáltatja az elsődleges úticélt kerékpározóknak, túrázóknak ahonnan panoráma túraútvonalakon lehet eljutni a környékbeli hegycsúcsokra és tavakhoz.

A téli szezonban, a ház elől autóbusz viszi el az embereket a hegy tetejére vezető kabinos felvonóhoz, ami mindössze 2 megállóra (400 méterre) helyezkedik el. (Bakancsban gyalogolva 3p24mp).

Az 55 km hosszú pályarendszerrel rendelkező Wildkogel Arena leghosszabb pályája, pontosan a ház előtti parkolóban ér véget.

A szállástól összesen 391 km-nyi sípálya érhető el, beleértve a helyi 55 km-es Wildkogelit is:

•        Kitzbühel Panoramabahn - 10 km (170 km sípálya)

•        Zillertal Arena - 10 km (166km sípálya)

A ház egész évben kiváló kiindulási pont a gleccsersíelést kedvelőknek: Kaprun/Kitzsteinhorn 48 km, Hintertux 65 km.

Neukirchen/Bambergben található a világ leghosszabb kivilágított szánkópályája, a maga 14 km-es hosszával, amely külön élmény a síelni nem tudóknak és hüttéket kedvelőknek.